NOVOGODIŠNJI DOBITNICI

Prva beba u 2009. rođena u Osijeku

01.01.2009 u 18:35

Bionic
Reading

Samo minutu nakon ponoći rodila se prva beba u ovoj godini i to u osječkoj bolnici. Maleni Mario Pejić, sin Ivane i Mirka iz Osijeka, rodio se 17 dana ranije, a teži 3100 grama a dugačak je 48 centimetara

U požeškoj se bolnici pak pet minuta nakon ponoći rodio Marin Zeba iz Biškupaca, a nakon njega u osječkoj se bolnici rodila druga beba u nagrađivanih prvih sat vremena Nove godine. Anju Perić 45 minuta poslije ponoći rodila je Ivana.

U zagrebačkom rodilištu u Petrovoj prvo dijete - dječak Ante rodio se šest minuta poslije ponoći. Ante je težak četiri kilograma, dugačak 52 centimetara, a prirodnim putem rodila ga je Blanka Raguž-Bubalo iz Dubrovnika. Otac je Domagoj Bubalo iz Zagreba. MIniutu kasnije u Petrovoj je Ljiljana Novak rodila djevojčicu, a pola sata poslije ponoći Dragica Nedić rodila je dječaka. Maja Radaš u 7,30 i 7,31 sati rodila je blizance - djevojčicu i dječaka. 

U rodilištu KBC Sveti Duh, koje je posjetio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prva je u Novoj godini, u 4,25 sati, rodila sina Frana, teškog 3800 grama i dugačkog 52 centimetara, Natalija Višek iz Zagreba.

U 2.35 sati u Slavonskom brodu rodio se Stjepan Pitlović, a u Požegi se ujutro rodila Lana Sabljak. Novogodišnju bebu dobilo je i Đakovo, a u 7.30 sati rođena je Ivana Majlinger.

Potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor posjetila je rodilište u Petrovoj i tom prilikom istaknula da je Ministarstvo obitelji odlučilo da se svakom djetetu rođenom u prvom satu Nove godine daruje 7000 kuna, a ta će se odluka odnositi i na sljedeće godine.