PRGOMET OŠTRO KRITIZIRAO

'Prozivati što Hrvatska nije dizala žice je hipokrizija domoljublja i licemjerje'

21.09.2015 u 15:20

Bionic
Reading

'Prije sedam dana sam dao izjavu da nam ne trebaju ni ograda ni žice na granici', kazao je za HRT Drago Prgomet, bivši potpredsjednik HDZ-a i dragovoljac Domovinskog rata

'Vlada je bila nepripremljena, ali prozivati u ime domoljublja svoju zemlju jer nije dizala žice, uporabila vojsku da zatvori granice i što je pokazala jedno humano lice je hipokrizija domoljublja i licemjerje', kazao je Prgomet za HRT.

One koji su spremni poslati vojsku na granicu, Prgomet je pitao - 'tko je sljedeći?'.

'Neki bi očito željeli da ovdje gradimo izbjeglička naselja i zadržimo ih u Hrvatskoj protiv njihove volje, umjesto da im organiziramo pomoć i prijevoz do država koje ih zovu. Karamarko jučer kaže da će izbjeglice biti problem HDZ-a. Problem izbjeglica treba rješavati hrvatska država, a ne SDP ili HDZ. Onaj tko misli profitirati u kampanji koristeći tragediju izbjeglica pokazuje da ništa ne razumije. Ovo nisu stvari za politikantstvo', poručuje Prgomet.

O izbjegličkoj krizi Prgomet se u subotu oglasio i na svom facebook-profilu. 'Uz ovako katastrofalnu organizaciju primanja izbjeglica za koju je odgovorna Vlada Republike Hrvatske, najveće priznanje treba odati brojnim savjesnim građanima, marljivim volonterima, Crvenom križu, Caritasu i drugima, kolegama liječnicima te hrabrom i dostojanstvenom ponašanju Hrvatske policije. Oni su ti koji pomažu i uspijevaju zaštititi živote napaćenih izbjeglica. Ljudskost nam mora ostati iznad svega, iznad bilo kakvih ograda i žica!' napisao je tada Prgomet.


397306,397252,397233,397219