JOSIPOVIĆEVI 'ANĐELI'

Prozivan za nepotizam, a dijeli pomilovanja

27.06.2010 u 08:21

Bionic
Reading

Na čelu Komisije za pomilovanje predsjednik Ivo Josipović imenovao je bivšeg dekana osječkog Pravnog fakulteta Vladimira Ljubanovića kojio je prije pet godina bio sumnjičen za nepotizam

Mediji su krajem 2005. godine otkrili da je Ljubanović na Fakultet zaposlio svog sina Borisa, kao asistenta na Katedri upravnog prava, te da je isto dopustio još nekolicini profesora.

Tako je Ljubanovićev kolega dr. Srećko Jelinić svojeg sina Zvonimira zaposlio je na vlastitoj Katedri za trgovačko pravo, a tu se našao posao i za Dubravku Akšamović, snahu voditeljice studentske referade

Dubravka Klasiček, kći dr. Damira Klasičeka, voditelja Katedre za međunarodno pravo, radila je na Katedri građanskog prava, a Željka Kulenović, kći umirovljenog profesora dr. Tihomira Borzana, na Katedri za gospodarske znanosti. Zaposleni su, piše Jutarnji liost, i Sanja Svedružić, domareva kći, te Mario Dumančić, nećak tajnice fakulteta.

Tadašnji dekan - a sadašnji redoviti profesor - Ljubanović žestoko je demantirao postojanje bilo kakvog nepotizma. Ustvrdio je da su sva ta djeca bili izvrsni studenti. Istaknuo je kako je njegov sin magistrirao i doktorirao s odličnim uspjehom te je sa 30 godina bio konzultant Svjetske banke i Državnog ureda za reviziju, a sada je pristao raditi za plaću od 5000 kuna.