PROGNOZA

Provjerite kakvo vrijeme Hrvatsku očekuje za Božić

25.12.2018 u 08:13

Bionic
Reading

Na Jadranu će na Božić biti pretežno sunčano i vjetrovito, dok se u unutrašnjosti očekuje oblačnije vrijeme, a na istoku zemlje zemlje mjestimice i slabe oborine na granici kiše i snijega, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Vjetar će u unutrašnjosti biti slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati mjerena i jaka bura s olujnim, mjestimice i orkanskim udarima koja će postupno slabjeti.

Najviša temperatura kretat će se između 2 i 6 na kopnu te od 5 do 10 Celzijusa na obali i otocima, javlja DHMZ.

Vrijeme 25.12. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Istočna Hrvatska

Bit će oblačno, a poslijepodne povremeno uz oborinu na granici kiše i snijega. Puhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja tmeperatura zraka bit će od -3 do 1, a najviša dnevna između 1 i 4 °C.

Središnja Hrvatska

Vrijeme će biti pretežno oblačno, a dulja sunčana razdoblja izglednija su u zapadnim predjelima. Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja tmepratura zraka do -2 do 0, a najviša dnevna od od 3 do 5 °C.

Gorski kotar i Lika

Prijepodne će biti pretežno oblačno, mjestimice s maglom, a zatim djelomično razvedravanje. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od -3 do -1, a najviša dnevna između 2 i 4 °C.

Sjeverni Jadran

Bit će sunčano, ali vjetrovito te hladnije. Jaka bura, ujutro s olujnim, podno Velebita moguće i orkanskim udarima postupno će slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 3 do 8, u unutrašnjosti Istre od -1 do 2, a najviša dnevna između 6 i 11 °C.

  • +10
Igranje malog nogometa na plaži Bačvice za Badnjak Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Dalmacija

Vrijeme će biti djelomice sunčano i vjetrovito. Ujutro će puhati jaka, na udare i olujna bura, a u unutrašnjosti su mogući orkanski udari, ali u nastavku dana bura će postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 3 do 8, a unutrašnjosti ponegdje i niža, a najviša dnevna između 5 i 10 °C.

Biometeorološke prilike

Kod ljudi osjetljivih na vrijeme ne očekuju se poteškoće uzrokovane vremenom. Zbog zahladnjenja u kontinentalnom dijelu zemlje osobito u jutarnjim satima treba pripaziti na zaštitu od hladnoće..

Idućih će dana također biti sunčanije, osobito na Jadranu, no zbog slabljenja vjetra jutarnje će magle, osim u unutrašnjosti, biti i ponegdje na moru. Vjetar će u unutrašnjosti većinom biti slab, dok će na Jadranu povremeno puhati umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. I dalje će biti svježe, ujutro na kopnu i hladno.