VREMENSKA PROGNOZA

Provjerite kakvo vrijeme donosi blagdanska nedjelja

01.11.2020 u 07:50

Bionic
Reading

Ova nedjelja, kada se obilježava blagdan Svih svetih, na Jadranu će biti pretežno sunčano, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana uz mjestimičnu jutarnju maglu, češću prema otvorenom moru. U unutrašnjosti će biti djelomice sunčano, a mjestimična jutarnja magla i niski oblaci mogu se i dulje zadržati. Vjetar će biti uglavnom sla, a najviša temperatura kretat će se od 15 do 18, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 19 i 22 °C, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

U istočnoj Hrvatskoj ujutro i prijepodneva očekuju se mjestimice magla ili niski oblaci, a zatim se očekuju sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab. Minimalna temperatura zraka od 6 do 9, a maksimalna od 15 do 18 °C, piše DHMZ.

Vremenska prognoza 1.11.2020. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U središnjoj Hrvatskoj ujutro i prijepodne bit će magle ili niskih oblaka, a zatim se očekuju sunčana razdoblja. Vjetar također uglavnom slab, a minimalna temperatura zraka od 6 do 9, a maksimalna od 15 do 18 °C. Slično i u Gorskom kotaru i Lici gdje će se temperatura kretati od minimalnih 2 do 6 sve do maksimalnih 15 do 18 °C.

  • +50
Uoči blagdana Svih svetih građani obilaze grobove najmilijih Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Istru očekuje pretežno ili djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku. Vidljivost će ponegdje biti smanjena zbog magle i niskih oblaka. Puhat će uglavnom slab sjeverozapadnjak, sredinom dana i poslijepodne ponegdje jugozapadni i zapadni vjetar, ujutro uz obalu mjestimice slaba bura i tramontana. More će biti mirno ili malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 8 i 12, u unutrašnjosti Istre između 3 i 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 17 i 20 °C.

Na sjevernom Jadranu također pretežno sunčano. Ujutro je mjestimice moguća magla, osobito na moru. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 8 do 12, najviša dnevna od 18 do 21 °C.

I Dalmacija će danas biti pretežno sunčana, također s jutarnjom mjestimičnom maglom, uglavnom na sjevernom dijelu. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura od 9 uz obalu do 14 na otocima, najviša dnevna od 19 do 22 °C.