SINDIKAT UPOZORAVA

Proturecesijske mjere su politikanstvo

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.03.2009 17:09
  • Objavljeno 10.03.2009 u 17:06
recesija kriza

recesija kriza

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) Bruno Bulić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli županijske proturecesijske mjere nazvao politikantstvom jer one, kaže, nisu plod socijalnog dijaloga vlasti, poslodavaca i sindikata

Tih deset mjera, dodao je, trebalo je najprije razmotriti i dogovoriti se o njima na Gospodarsko-socijalnom vijeću Istarske županije, a onda dostaviti Poglavarstvu i Skupštini, odnosno prihvatiti u županijskim tijelima, a ne obratno.

'Rad Gospodarsko-socijalnog vijeća je ispod svih standarda i ono služi samo kao 'smokvin list' Poglavarstvu, što pokazuje i taj slučaj', ocijenio je Bulić, dodavši kako više neće sudjelovati u radu tog tijela. Govoreći o mjerama, Bulić je kazao kako nisu dobre jer se, po njegovoj ocjeni, oslanjaju na zajmove, a učinak u zapošljavanju i očuvanju radnih mjesta bit će im malen. Po njegovim riječima nisu upitni zajmovi, nego iscrpljeni obiteljski proračuni, tako da se predložene kreditne linije, kako je kazao, 'neće realizirati, pa da su i beskamatne, jer nitko neće uzeti zajam kad ne zna hoće li moći prodati svoj proizvod'.

Prijedlog o zamrzavanju cijena komunalnih usluga ocijenio je licemjernim jer su 2008. povišene i do 50 posto.
Bulić je istaknuo kako se svim mjerama i u svijetu i u Hrvatskoj nastoji očuvati liberalni kapitalizam, a to je, drži, nemoguće. Drži, također, kako ubrizgavanje novca poreznih obveznika u posrnule novčarske ustanove radi očuvanja radnih mjesta nema učinka, jer se zanemaruju mirovinski, zdravstveni i obrazovni stupovi društva.
On je za ovaj petak najavio javnu tribinu u Puli 'Svijest - svijet i hrvatska stvarnost - stanje i perspektiva hrvatskog gospodarstva'.

 

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi