zemlja na plaži i u moru

Prosvjednica iz Zadra nakratko obustavila nasipanje plaže u Makarskoj. Gradonačelnik Brkan: Uvezeni aktivisti nam ne trebaju

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 08.04.2021 17:47
  • Objavljeno 08.04.2021 u 17:47
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Makarska danas

Pred ulazom na plažu Osejava u Makarskoj, Barbara Berber iz Zadra odlučila je sjesti ispred kamiona koji su prolazili vozeći materijal, te je tako nakratko zaustavila radove

Na teren je izašla i policija, a bili su i djelatnici Hitne pomoći koji na teren izlaze po inerciji kada se zbog ovakvih situacija pozivaju policijski službenici, piše Makarska danas.

Prema riječima Barbare Berber, namjera joj je bila zaustaviti radove.

'Rečeno mi je da plažni materijal može biti zemlja do 3 posto. Dogodilo se to da sam ipak zaustavila kamione da voze zemlju, doduše ovaj ravna i dalje, rekla je pokazujući rukom.

Gradonačelnik Jure Brkan kazao je kako su mu redari prenijeli razvoj događaja te kako prosvjednica navodno nije željela dati dokumente policajcima.

'Ne mogu vjerovati, ona je zapriječila javne radove odnosno radove od javnog interesa za koje je Grad Makarska morao priložiti dokaz javnog i pravnog interesa kako bi ishodio građevinsku dozvolu. To bih nazvao prosipanjem sile nad pravom i pravdom i debelo sam razočaran time da je tri sata odbijala legitimirati se. Ne znam što tamo radi, znam da nije iz Makarske i da je uvezeni aktivist, a tko ju je “uvezao”, ne znam. Podržavam zakonom propisani aktivizam, a ovo to nije, ovo je kukavički i protuzakonito i opstrukcija pravne države u predizborne svrhe. Uvezeni aktivisti nam ne trebaju, imamo i svoje, iako je ovo poraz našima', komentar je gradonačelnika.

Upitan da komentira tvrdnje stručnjaka prof.Dalibora Carevića koji je procijenio da je udio zemlje s kojim se nasipa plaže 30 do 50 posto Brkan je odgovirio protupitanjem a potom ponudio i odgovor.

'Na temelju čega su to utvrdili? Na temelju fotografija? Da su uzeli u ruku, vidjeli bi da je dobar materijal', rekaoje Brkan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!