LOŠA INVESTICIJA

Prosvjed protiv LNG-a: Ne želimo da nam Vlada nameće smeće koje nitko drugi ne želi

03.03.2018 u 13:53

Bionic
Reading

U Rijeci se u subotu okupilo oko dvije tisuće prosvjednika protiv plutajućeg LNG terminala na Krku. ,

Prosvjednicima se obratio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je prosvjed nazvao više nego opravdanim zbog loših iskustava s loše planiranim investicijama u prošlosti, javlja Novi list.

'Svi se dobro sjećamo koksare. Važno je reći ne investiciji koja na ovakav način kako je planirana nema smisla. Zalažemo se za razvoj i energetsku stabilnost Hrvatske, ali ne na način da nam se kaže - to mora biti tako, a što vi o tome kažete - nije važno. Upravo tako se ponaša Vlada republike Hrvatske prema Krčanima i Primorcima. Mi im s ovog mjesta moramo reći jasno: ne, ne možete na taj način razgovarati s nama', rekao je Obersnel.

U ime koordinacije krčkih jedinica lokalne samouprave istupio je gradonačelnik Krka Darijo Vasilić, koji je političkom Zagrebu poručio da ne može i ne smije nametati svoju volju.

 'Želimo biti solidarni s ostatkom zemlje, ali ne želimo da nam Vlada nameće smeće koje nitko drugi ne želi', rekao je Vasilić.

>>> Komadina i ekoborac Piršić zalagali se za plutajući LNG, a danas su protiv

>>> Usporedili smo plutajući i kopneni LNG terminal - u čemu je zapravo problem?

Načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović rekla je da prosvjed ima za cilj zaštiti zakone Republike Hrvatske.

'Ministre Ćoriću, hoćete li i nakon ovog prosvjeda reći da vas nije briga što prosvjeduju? Gdje ste danas? Želimo zaštiti zakone Republike Hrvatske i pitamo Vladu hoće li početi poštivati zakone svoje zemlje. Nećemo odustati. Omišalj, Krk, Primorsko-goranska županija, odemo svi zajedno dalje', poručila je načelnica.

  • +17
Prosvjed građana protiv LNG plutajućeg terminala Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX