prosvjednici na gornjem gradu

Bandića dočekali zvižduci i povici 'Lopovi, lopovi'; u pratnji više krupnih muškaraca ušao u zagrebačku skupštinu

06.02.2020 u 08:42

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Gornjem gradu okupilo se oko stotinjak prosvjednika koji skandiraju: 'Lopovi, lopovi!'. Prosvjed su uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine organizirali 'Zelena akcija', 'Pravo na grad' i 'Siget' te incijativa 'Zagreb te zove' protiv 'Bandićeve otimačine grada'. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na skupštinu je došao u pratnji krupnih muškaraca

Danas se održava sjednica zagrebačke Gradske skupštine, a među 44 točke dnevnog reda nalazi se i ona najvažnija - izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), predlagatelja gradonačelnika Milana Bandića, javlja N1.

Milan Bandić dolazi na sjednicu zagrebačke Gradske skupštine Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Izmjene Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (GUP), kako navode organizatori prosvjeda, sadrže prenamjene zemljišta za "Bandićev Manhattan", povećavaju izgradnju u donjogradskim blokovima i povećavaju promet u središtu gada, a ne odgovaraju na goruća pitanja poput prilagodbe klimatskim promjenama, određivanja zone za izgradnju javnih stanova, a nemaju bilo kakvu viziju istinskog razvoja grada u interesu njegovih stanovnika.

Pod 38. točkom je i prijedlog oporbenih gradskih zastupnika o raspisivanju lokalnog referenduma o izmjenama i dopunama GUP-a.

  • +17
Prosvjed ispred Gradske skupštine protiv izmjena GUP-a Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL