SVE U IME OBITELJI

Pronašli smo još jednu familiju koja radi u zagrebačkoj upravi

13.01.2017 u 16:00

Bionic
Reading

Nevistići, Jurčići… Nastavite niz. Nije riječ o dvjesto najbogatijih obitelji već o onima čije su generacije, supružnici, djeca, nećaci i rođaci posao našle u zagrebačkoj Gradskoj upravi. I spomenute dvije koje su punile medije proteklih dana nisu jedine. Tportal je pronašao još jednu. Riječ je o obitelji Barbir - ocu Đorđu, zaposlenom u Uredu za prostorno uređenje izgradnju grada, graditeljstvo komunalne poslove i promet, u kojem posao ima i sin Petar, i majci Sofiji koja radi u Uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo

Kako to baš da je njegov sin nakon godine provedene u programu stručnog osposobljavanja dobio posao, a brojni drugi koji su također bili u istom programu nisu, pokušali smo doznati do Đorđa Barbira, ali nije bio raspoložen za razgovor dok majke Sofije nismo uspjeli doći.

'Nisam na položaju da bih na bilo koga mogao utjecati da zaposli nekoga. Zapravo, ne želim ništa komentirati', kratko nam je poručio Barbir.

Koliko je ljudi dobilo posao u Gradskoj upravi nakon što je prošlo stručno osposobljavanje, pokušali smo doznati u Gradu, kao i odgovore na još nekoliko pitanja vezanih uz istu temu, ali do zaključenja teksta nisu stigli.


Naime, iz dobro upućenih gradskih izvora doznajemo da su neki od kandidata nakon što bi isteklo godinu dana ostajali volontirati dugi niz mjeseci i čekati da se raspiše natječaj na kojem bi bivali najbolje ocijenjeni.

Drugi su pak dobivali ugovore o djelu pa bi se nakon određenog vremena raspisao natječaj na kojem bi opet oni bili najbolji i dobili posao. Tako je zaposlen i brat zlatne olimpijke Sandre Perković, inače članice stranke Milana Bandića, na mjestu višeg stručnog suradnika za građenje elektrostrojarskih instalacija.

Da misli da je dobro da sve ostane u obitelji, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vjerojatno je nesvjesno naveo potkraj prošle godine, uoči Snježne kraljice gostujući na jednoj od televizija s Igorom Žiljkom, pripadnikom treće generacije Žiljak koja vodi brigu o Sljemenu.

No da je obitelj ključ, potvrdilo se nakon što je utrka održana, kada je Jutarnji list otkrio da je cijela dinastija pročelnika za mjesnu samoupravu Zorana Nevistića, njih sedmero, pronašla posao u Gradskoj upravi. Dan kasnije brojka se popela na osam, a danas je stigla do devet. Doduše, neki su posao pronašli u Holdingu.

I sve je bilo, ustvrdio je Nevistić, prema propisima, raspisanim natječajima, a za dugogodišnjeg gradonačelnika nema dileme: Nevistić je kvalitetan čovjek i najvažnije je da je poštovana procedura i zakon.

Priča o Nevistićima obišla je europske medije i nije se ni slegla, a Večernji list objavio je da četiri plaće iz Grada stižu i u obitelj njegova vozača Ivana Jurčića.