U OSIJEKU

Pronašao tek rođenu bebu ostavljenu u vrećici na cesti

Bionic
Reading

Tek rođena beba pronađena je u utorak oko 6.30 sati ispred zgrade Doma zdravlja u osječkom naselju Jug II

Ostavljeno i napušteno nedonošče bilo je u cekeru (vrećici), a pronašao ga je radnik osječkog Cestinga, koji je bio u redovnoj ophodnji cesta te je odmah alarmirao službu 112, koji su na teren poslali Hitnu pomoć i policiju. Beba je oko sedam sati bila na Odjelu pedijatrije KBC Osijek.

'Riječ je o tek rođenom djetetu, nedonoščetu težine 1.800 g i dužine 44 cm, no dijete je vitalno i za sada je sve u redu. Pretpostavljamo da je porod bio tijekom noći s ponedjeljka na utorak, a pupkovina je bila nestručno prerezana, pa smo to sanirali. Smjestili smo bebu u inkubator i to je sve što možemo reći', kazao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Igor Marijanac, zamjenik šefice Odjela pedijatrije KBC Osijek.

Riječ je o djevojčici rođenoj osam tjedana ranije. U osječkoj bolnici je od milja zovu Zvjezdana, budući da je smatraju zvijezdom svoje bolnice.

Identitet djeteta i njegove majke je nepoznat, a svoj posao vezano za utvrđivanje identiteta i okolnosti pod kojima je dijete ostavljeno na ulici već su počeli obavljati policijski inspektori.