ATENTAT ILI NESREĆA

Pronađeni novi dokazi o pogibiji Trajkovskog!

24.07.2012 u 13:05

Bionic
Reading

BiH i Makedonija odlučile su provesti novu istragu o okolnostima u kojima je 26. veljače 2004. u zrakoplovnoj nesreći na Matića brdu u mjestu Rotimlja, između Mostara i Stoca, poginuo makedonski predsjednik Boris Trajkovski sa suradnicima i članovima posade. Odvjetnik obitelji žrtava Ignat Pančevski, neprestano je tvrdio, podsjećamo, kako je na makedonskog šefa države izvršen atentat. Istraga se obnavlja, jer je pronađen novi dokaz

Nova istraga je najavljena nakon što se prošlog tjedna ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić sastao u Sarajevu s delegacijom Republike Makedonije koju je predvodio ministar transporta i veza Mile Janakieski.

Ministar Janakieski, javlja Agencija Anadolija, tada je prezentirao Hadžiću dokument koji sadrži nova saznanja o padu aviona Vlade Makedonije.

Dogovoreno je da se osnuje zajednička radna grupa bosanskohercegovačkih i makedonskih eksperata koja bi do kraja rujna trebala pripremiti novi izvještaj, a ministar Hadžić je naglasio kako je u interesu BiH da se okonča istraga, da prestanu spekulacije o uzrocima nesreće i da je suglasan s ponovnim otvaranjem istrage.

Ignat Pančevski, poznati makedonski advokat i zastupnik obitelji žrtava stradalih u padu aviona inzistira na tezi da se atentat na Borisa Trajkovskog želi zataškati.

'Nitko ne zna što je što se to zbilo u Makedoniji u zadnjem periodu, kakve su to analize rađene i kakvi su krunski dokazi pronađeni u ovom slučaju. Jer, do današnjeg dana mene nitko od makedonskih organa vlasti nije kontaktirao, nitko mi nije tražio dokaze koji bi bili obuhvaćeni novom istragom. Mislim da je sve ovo samo mala improvizacija da se pokaže da se nešto radi. Nitko, ustvari, nema želje da profesionalno i stručno odradi cijeli slučaj i da cijeni dokaze koje ja imam, a da bi se utvrdilo da li je predsjednik Trajkovski stradao u atentatu ili ne', izjavio je za agenciju Anadolija (AA) odvjetnik Pančevski.

Dodao je da od početka tvrdi da je avion King Air oboren u atentatu na predsjednika Makedonije, a da su njegovi suradnici i članovi posade bili kolateralna šteta.