ODVELI IH BAKI

Pronađene sestre oduzete obitelji na 60 dana

03.04.2012 u 13:49

Bionic
Reading

Sestre Petra (12) i Iris (10) Galić koje su se udaljile u ponedjeljak između 16 i 17 sati iz parka u Ulici Mirka Ožegovića BB u Zaprešiću pronađene su danas poslijepodne u Ulici Marije Magdalene kod Pušćanske Dubrave, izvijestio je Odjel za odnose s javnošću MUP-a

Žive su i zdrave, kako doznaje Večernji list. Djevojčice su odlutale desetak kilometara od Zaprešića, a kako i zašto su tamo dospjele, utvrdit će policija. Prema neslužbenim informacijama, Centar za socijalnu skrb djevojčice je oduzeo obitelji na rok od 60 dana dok se ne razriješi situacija oko njihova bijega i povjerio ih na čuvanje baki. Također, prema neslužbenim informacijama, Centar za socijalni skrb već duže vrijeme nadzire ovu obitelj. 

'Šokirana sam! Svoje sam djevojčice uspjela vidjeti na dvije minute, a onda su mi ih uzeli i vode ih baki u Lukavec na 60 dana. Tako je odlučio Centar za socijalnu skrb, rekli su da se loše brinemo o njima. A one su se samo otišle igrati i baš u nedjelju nisu uzele mobitel koji uvijek imaju sa sobom. Sretna sam što su žive i zdrave, ali i očajna jer su nam ih uzeli. Muž Tomislav ih nije ni vidio', kroz suze je rekla majka Sanja Galić, piše Jutarnji.hr. Djevojčice su navodno noć provele u praznoj kući koju su roditelji htjeli kupiti. Obitelj je lošeg imovinskog stanja pa kupnju nisu uspjeli realizirati što je očito ostavilo traga na djevojčicama.

Policija, lovci i vatrogasci cijeli dan detaljno su češljali teren oko dvorca Lužnica i obližnjih šuma u potrazi za djevojčicama. Sestre su nestale u ponedjeljak iz parka pokraj njihove zgrade. Njihov nestanak je prijavio otac u ponedjeljak u 21 sat.

U potrazi za njima teren oko Zaprešića češljala je interventna policija u čak sedam terenskih vozila, a cestu uz rubove šume koja vodi do Pušćinske Dubrave češljali su i vatrogasci. Roditelji djevojčica danas su bili u policiji, a kako doznajemo, obitelj Galić prije nekoliko mjeseci doselila se u stan u kojem žive kao podstanari.