migranti

Stranka Promijenimo Hrvatsku: 'Migracije su najmanje humanitarno pitanje'

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 16.01.2020 11:36
  • Objavljeno 16.01.2020 u 11:36
Ivan Lovrinović i Jozo Ezgeta

Ivan Lovrinović i Jozo Ezgeta

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Iz stranke Promijenimo Hrvatsku (PH) u četvrtak su ustvrdili kako aktualne migracije nisu ni spontane, ni privremene, kažu da nisu ni humanitarno pitanje, jer najveći dio migranata dolazi iz područja bez rata

Problem migracija želi se prikazati kao humanitarno pitanje, izazivajući tako empatiju ljudi, a to je najamnje pitanje humanitarne naravi, izjavio je na konferenciji za novinare stranke PH u Hrvatskom saboru Jozo Ezgeta.

Kaže kako 'dileme nema', kada se radi o izbjeglicama iz ratnih područja, no 'mi znamo da se uz kolonu takvih prikrpala masa drugih' iz zemalja koje rat nije zahvatio.

'Europa ne može pokupiti svu sirotinju svijeta', rezolutan je Ezgeta, koji drži da europske zemlje koje žele primiti migrante to mogu učiniti humanije 'kruzerima ili avionima ne maltretirajući susjedne države'.

Tvrdi i kako nije cilj prevesti te ljude u zemlju koja ih hoće, 'nego u Europu premjestiti tuđe stanovništvo i rasijati ga po čitavoj Europi. 'Ovo je nova vrsta invazije, kada stignu u neku zemlju, tzv. migranti dobivaju svu pomoć, ne moraju radit već se bezbrižno mogu posvetiti umnažanju obitelji i tipkati po skupim mobitelima, a domaće stanovništvo naporno radi i obitelji se može posvetiti tek navečer', izjavio je Ezgeta.

Zbog toga se, ističe, hrvatska granica mora zaštititi na sve načine. Kaže i kako je Hrvatska primila "dovoljno" migranata, koliko točno, ne zna. Točan broj se ne zna, no mala smo zemlja iz koje njeni stanovnici odlaze, koja je siromašna i stvarno bi bilo dovoljno, odgovara.

Predsjednik stranke PH Ivan Lovrinović zauzima se da se problem migracija rješava u zemljama odakle migranti potječu. Poručuje kako je PH protivi toga da Hrvatskoj drugi određuju kvote migranata koje bi trebala primiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!