upozorenje iz hak-a

Prometna nesreća na 95. kilometru A4 u smjeru Zagreba, vozači - oprezno

24.04.2019 u 07:51

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na 95,5 kilometru autocesti A4 Goričan-Zagreb, između čvorova Kraljevečki Novaki i Ivanja Reka u smjeru Zagreba, Hrvatski autoklub (HAK) u izvješću o stanju u prometu u srijedu ujutro savjetuje vozačima da voze opreznije.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski, a mogući su i odroni. Magla je mjestimice vrlo gusta i smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, a ima je i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče između Bosiljeva i tunela Mala Kapela te na A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić te između tunela Rožman Brdo i Veliki Gložac.

Zbog takvih vremenskih uvjeta HAK savjetuje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac na graničnom prijelazu Bregana u smjeru Slovenije duga je oko kilometra.

Granični prijelaz (GP) Dvor otvoren je za promet putnika i osobnih vozila.

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Korčula, Vis-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Vis-Milna-Split; trajektne linije: Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Split-Vela Luka i brodske linije: Komiža-Biševo, Dubrovnik-Šipan-Sobra-Lastovo, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.