temperatura do 22

Proljeće je stiglo, no stiže nam i vikend promjenjivog vremena

22.03.2023 u 08:10

Bionic
Reading

Većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom i razmjerno toplo s najvišom temperaturom od 18 do 22 Celzijeva stupnja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku u srijedu

Ujutro mjestimice na kopnu kratkotrajna magla.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, na moru ujutro lokalno umjerena bura, popodne slab do umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti, a danas od 8.30 do 17 bit će zatvoren Trogirski most zbog ispitivanja i promet se preusmjerava na Čiovski most, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva na čvoru Učka zatvoreni su izlazni kraci iz smjera GP Rupa i Zagreba u smjeru Opatije i Pule, a promet je preusmjeren na čvorove Jurdani i Rijeka zapad.

Na A3 zbog sanacije Jadranskog mosta te pojačanog priljeva vozila u prilazu čvora Jankomir i dalje prema Zagrebu postavljena je privremena regulacija prometa na čvoru Jankomir, gdje je zatvoren vozni trak u dužini od 700 metara. Prometna signalizacija postavljena je dok traje sanacija Jadranskog mosta.

U pomorskom prometu nema poteškoća. 

  • +14
Prvi dan proljeća u Zadru Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic

Na graničnom prijelazu sa Srbijom Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju pet sati na ulazu u Hrvatsku.

Vrijeme za vikend

Prevladavat će sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. U subotu prolazno naoblačenje s kišom, ponajprije na kopnu te mjestimice na sjevernom Jadranu. Na kopnu će puhati umjeren jugozapadni vjetar s jakim udarima, a u subotu će prolazno okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Vjetar na moru većinom slab, danju do umjeren jugozapadni, a od petka povremeno i jugo. Temperatura na moru bez veće promjene, a na kopnu još malo toplije. U subotu manje osvježenje.