POLICIJA ZAUSTAVILA 'BIZNIS'

Proizvodili žestice pa ih pakirali u originalnu ambalažu

24.09.2013 u 14:19

Bionic
Reading

Varaždinska i zagrebačka policija, u suradnji sa Carinskom upravom, otkrili su skupinu ilegalnih proizvođača i preprodavača alkoholnih pića sa zagrebačkog područja koja je na ilegalnom alkoholu navodno zaradila najmanje 60 tisuća kuna

Varaždinska policija u priopćenju navodi da su pretragom stanova petorice osumnjičenih proizvođača i preprodavača ilegalnog alkohola pronađene veće količine alkoholnih pića, materijala i aparature za proizvodnju, ambalaža i nešto oružja.

Po dosada prikupljenim podacima policija sumnjiči 44-godišnjaka da je od 2009. ilegalno proizvodio alkoholna pića domaćih i stranih proizvođača. Na njegovo traženje 56-godišnji član grupe nabavljao mu je originalnu ambalažu, a drugi, godinu dana mlađi, originalne čepove iz tvrke u kojoj je zaposlen, a koja se bavi proizvodnjom pića. U svemu je pomogao još jedan član skupine koji je nabavljao neoriginalne čepove.

Policija tvrdi da je svo troje suradnika znalo da ambalažu i nabavljaju zbog preporodaje ilegalnog alkohola. Osumnjičeni 44-godišnji proizvođač na svoja je pića lijepio i krivotvorene markice Ministarstva financija.

U nekoliko navrata veće količine ilegalnog alkohola prodao je 31-godišnjem muškarcu koji je dalje tu robu preprodavao na području Zagreba te okolnih mjesta, čime su zaradili najmanje 60 tisuća kuna, kažu u policiji.

Sva petorica 'zaradili' su kaznene prijave za krivotvorenje znakova za vrijednost i povredu žiga, dok su 44-godišnjak i muškarac od 56 godina dobili prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Svi su predani pritvorskom nadzorniku, a kako bi se pronašao ilegalni alkohol Carinska uprava provela je nadzor nad ugostiteljskim objektima međimurskom, zagorskom, varaždinskom i zagrebačkom području.