NOSITE KIŠOBRAN

Prohladno i kišno; sunce tek za vikend

09.09.2013 u 11:06

Bionic
Reading

Ovaj nas tjedan u cijeloj Hrvatskoj očekuje vrlo promjenjivo vrijeme, a stabilizacija se očekuje tek pred kraj tjedna u petak, najavljuju prognostičari

Česte izmjene sunčanijih i oblačnijih razdoblja mjestimice bit će popraćene kišom, a ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Vjetar će u unutrašnjosti uglavnom biti slab, a krajem tjedna će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu će puhati uglavnom umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16°C, a na Jadranu od 17 do 22°C. No krajem tjedna ona će posvuda pasti za nekoliko stupnjeva.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti početkom i krajem tjedna bit će uglavnom od 19 do 24°C, dok će se sredinom tjedna, zbog hladnijeg zraka sa sjeveroistoka, malo spustiti i biti između i od 16 do 21°C. Na Jadranu će se najviša dnevna temperatura zraka kretati uglavnom između 21 i 26°C, a na jugu je moguć i koji stupanj više.

U petak se nazire postepena stabilizacija vremena, posebice na Jadranu, pa se za vikend očekuje pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti još mjestimice s umjerenim razvojem naoblake i tek ponegdje s kojom kapi kiše.