ŠEF LISTE ZA RIJEKU

'Program Kukuriku koalicije je zbirka praznih floskula’

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 19.09.2011 19:36
  • Objavljeno 19.09.2011 u 19:13
Danko Švorinić

Danko Švorinić

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

'Program Kukuriku koalicije je zbirka praznih floskula i želja bez ideja kako ih provesti u djelo', rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić

Prema njegovim riječima, osnovne teze programa su u kontradikciji jer predviđaju zadržavanje istih prava, odnosno razine državne potrošnje uz manje fiskalne prihode.

‘Taj takozvani program ne predviđa smanjenja nabujale administracije i općina te ne nudi odgovor na ekspanziju javne potrošnje, kao ni načine njenog smanjivanja. Nema brodogradnje, spominje se tek kao teret kojeg se proračun treba riješiti, nema decentralizacije, a ni regionalizacije, osim one lažne kroz uvođenje statističkih regija’, upozorava Švorinić.

Umjesto izgradnje nizinske pruge, obnavljat će se stara, što je po njemu jasna pobjeda Linićevog koncepta, odnosno preusmjeravanje proračunskog novca iz riječkog pravca u energetiku.

Lista za Rijeku u svojem programu predviđa hitnu i neodgodivu regionalizaciju i decentralizaciju, kao i dekoncentraciju državnih institucija kako bi bar dva ministarstva imala sjedište u riječkoj regiji. Također, program predviđa hitnu orijentaciju zemlje prema riječkom prometnom pravcu, uz početak izgradnje nizinske pruge, dovršetak sveučilišne bolnice i kampusa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi