PRIVREMENO NAPUŠTA HRVATSKU

Progovorila supruga požeškog župana: Ne bojim se, može me samo ubiti

04.10.2017 u 19:08

Bionic
Reading

Nakon što je jučer grunula vijest da je HDZ-ov požeško-slavonski župan Alojz Tomašević priveden zbog obiteljskog nasilja, danas je za medije progovorila i njegova supruga Mara

Podsjetimo, Tomašević je jučer ujutro priveden u policiju, a njegova supruga Mara večer ranije u pratnji policije došla je u bolničku hitnu službu u Požegi gdje je pregledana te je utvrđena manja povreda.

Tomašević je zaradio prijavu zbog obiteljskog nasilja, a osuda je stigla i iz njegovog HDZ-a, koji je odlučio pokrenuti i stranački stegovni postupak, koji bi lako mogao rezultirati izbacivanjem iz stranke.

No, županova supruga Mara Tomašević jutros je novinarima rekla da je dva puta pisala premijeru Andreju Plenkoviću prije nego je supruga prijavila policiji zbog nasilničkog ponašanja. No Plenković te mailove nije ni vidio. Danas je rekao kako su pronašli njezin e-mail, koji je 30. svibnja stigao u tajništvo stranke. Izrazio je žaljenje što za taj e-mail nije doznao ranije, poručivši kako se potkrala pogreška i prozvavši 'mlade suradnike' u HDZ-u zbog toga što nisu na vrijeme prepoznali važnost pisma.

U razgovoru za RTL Mara Tomašević kazala je da je već dulje vrijeme žrtva obiteljskog nasilja. 'Nitko me nije kontaktirao nakon ovoga svega. Čak me i napadaju svi i groze se zašto sam to napravila. Tko? Djeca, rodbina, svi...', požalila se.

Upitana boji li se, Mara Tomašević je rekla: 'Nemam se što bojati. Može me jedino ubiti.'

Zbog svega što se događala najavila je da će privremeno napustiti Hrvatsku.