SUPRUGA POŽEŠKOG ŽUPANA

Plenković se oglasio o mailovima koje mu je slala žrtva obiteljskog nasilja

04.10.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da je za pisma koja mu je pisala Mara Tomašević, supruga HDZ-ova požeško-slavonskog župana, upozoravajući da je žrtva obiteljskog nasilja, doznao tek sada

Plenković je rekao kako su pronašli njezin e-mail, koji je 30. svibnja stigao u tajništvo stranke. Izrazio je žaljenje što za taj e-mail nije doznao ranije, poručivši kako se potkrala pogreška i prozvavši 'mlade suradnike' u HDZ-u zbog toga što nisu na vrijeme prepoznali važnost pisma.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković također je, ranije jutros, komentirao tvrdnju Mare Tomašević, supruge HDZ-ova požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, da je dva puta pisala Andreju Plenkoviću kako bi ga upozorila da je žrtva obiteljskog nasilja. 

  • +58
Sva lica Gordana Jandrokovića Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Upravo sam dobio tu informaciju i provjerit ćemo zašto predsjednik HDZ-a nije bio informiran o tome. Očito je u stranci došlo do pogreške. Kad smo doznali, reagirali smo promptno i raspustili ogranak HDZ-a Požeško-slavonske županije', rekao je u srijedu ujutro Gordan Jandroković, komentirajući navode Tomaševićeve supruge koja je novinarima rekla da je pisala Plenkoviću o nasilju kojem je podvrgnuta u obitelji, prenosi N1 televizija.

Mara Tomašević, supruga HDZ-ova župana Alojza Tomaševića, rekla je novinarima da je dva puta pisala premijeru Andreju Plenkoviću prije nego je supruga prijavila policiji zbog nasilničkog ponašanja.

  • +14
Sjednica Predsjedništva HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

'Htjela sam razriješiti tu situaciju, rastati se od njega i otići živjeti u stan, ali on to nije prihvaćao - da je kuća u kojoj živimo moja koliko i njegova, a vjerojatno je to činio zbog javnosti, kako ne bi imao problema jer je ipak na važnoj funkciji. O svemu tome dva puta sam e-mailom pisala i gospodinu Andreju Plenkoviću. Drugi put sada, kada je ponovno izabran za župana. Napisala sam da osoba koja je nasilna prema svojoj supruzi ne može vršiti dužnost župana.

Nisam dobila nikakav odgovor. Sada se u meni nešto prelomilo i ne želim više skrivati ono što znaju svi u Požegi', rekla je Mara Tomašević za Jutarnji list, dodavši i da je jučer poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi, a policajci su joj rekli da je suprug dobio zabranu da joj prilazi na manje od pet metara.