promjenjiv tjedan

Prognoza Ane Bago otkriva kad stiže novo veliko zahlađenje s kišom, a ponegdje i snijegom

09.04.2019 u 14:21

Bionic
Reading

Od četvrtka dolazi naglo zahlađenje te pljuskovi, a u nekim dijelovima Hrvatske temperatura će se spustiti na nulu te je moguć i snijeg, ali to će trajati samo do ponedjeljka, kada se vraća toplo proljetno vrijeme, kako navodi za tportal meteorologinja Nove TV Ana Bago

'Ovo je izrazito promjenjiv tjedan, a grmljavina i pljuskovi nastavit će se do kraja tjedna uz znatan pad temperature, pogotovo u gorju', objašnjava meteorologinja Ana Bago.

Ova promjena vremena najviše će se osjetiti u gorju, u kojem može pasti i snijeg s četvrtka na petak jer će se temperatura spustiti do nule. Zatim sa srijede na četvrtak velika razlika osjetit će se i na kopnu i u središnjoj Hrvatskoj te će se dnevne temperature kretati od 5 do 8 Celzijevih stupnjeva. Snijeg je moguć na Sljemenu te Ivanščici.

Na Jadranu će promjena temperature biti blaža te će prevladavati od 12 do 15 Celzijevih stupnjeva, ali će biti puno kiše i pljuskova, pogotovo za vikend, kada je na kopnu ne bi trebalo biti.

  • +16
Ilustrativna galerija / Kiša u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Ovakvo vrijeme, kako navodi, trajat će do nedjelje i ponedjeljka, ovisno o dijelu Hrvatske, 'kad se vraćamo na temperature kakve su sada, a od srijede bi mogle doći do 20 Celzijeva stupnjeva'.

'Imamo pravo proljeće, ali su ti skokovi u snijeg ipak nagli', zaključuje meteorologinja.