BANDIĆ U SPLITU

'Proglašavam treći stupanj mobilizacije!'

05.01.2010 u 19:10

Bionic
Reading

'Ovo je devedeseta, devedeset i prva, ne trebam vam puno objašnjavati', tako je počeo svoje obraćanje Milan Bandić predstavnicima braniteljskih udruga iz Splita i cijele Dalmacije s kojima se susreo danas poslije podne u njihovim prostorijama

'Vi ste vojnici, vi ste ljudi koji ste prvi stali na branik domovine, vi trebate proglasiti treći stupanj mobilizacije za 10. siječnja kada odlučujemo o našoj zajedničkoj sudbini. Ova utakmica se igra devedeset minuta, mi smo blizu, li-la nekih četiri-pet posto razlike, mi to moramo nadoknaditi, sve mobilizirati', Milan Bandić je tako pozvao branitelje i još dodao da imaju još samo pet dana do nedjelje i zajedničke pobjede.

'Ako izgubim, ja se vraćam u udobnu fotelju zagrebačkog gradonačelnika i...' - bio je prekinut povicima: 'Nećemo izgubiti, nemoj nas plašiti, di ćemo mi onda?!' 'Kad sam vidio da nitko neće braniti vaše dostojanstvo, ja sam se kandidirao za našu zajedničku stvar i zato sam se stavio na čelo kolone, idemo zajedno plivati, s broda u vodu za hrvatsko zajedništvo, da to do nedjelje odradimo nabolje što možemo', zaključio je Bandić uz odobravanje.Nakon posjete braniteljima, sat je vremena bio u gostima i razgovarao s franjevačkim provincijalom fra Željkom Tolićem kojega je danas citirao kada je rekao da bez Boga nema Hrvatske. Time su definitivno otklonjene sve dileme oko podrške crkve u Hrvata kandidaturi Milana Bandića. Utjecaj franjevaca u Dalmaciji i Hercegovini znatno nadmašuje stav dalekog Kaptola. Stoga neutralna premišljanja i stav HBK nemaju težinu u zaleđu Dalmacije i Hercegovini.

Nakon toga se pridružio braniteljima na piću u obližnjoj kavani i nastavio druženje. U Bandićevom programu danas je bio i posjet Radmanovom institutu Medils i razgovor s don Ivanom Grubišićem, da bi oko šest otputovao u Makarsku nastavljajući turneju Dalmacijom.