ODVJETNIK 'IZVAN KONTROLE'

'Prodavat ćemo neonacističku modu dok ima publike!'

20.03.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Priča koju je jučer otkrio tportal, o dućanu s odjećom 'Izvan kontrole' koji prodaje neonacističku modu, izazvala je velik interes domaćih i regionalnih medija. U međuvremenu je 'Izvan kontrole' angažirao odvjetnika Alana Sorića, koji nam je izjavio da 'Izvan kontrole' nema namjeru prestati prodavati spornu odjeću

Iako je saznanje o postojanju trgovina odjeće usred Zagreba u kojoj se prodaje zloglasna modna marka Thor Steinar, koju zapadnoeuropski mediji opisuju kao 'H&M mržnje', izazvalo velik interes medija, među neonacistima omiljeni brend će i dalje biti dostupan na policama dućana u Amruševoj ulici.

Tportal je to doznao od odvjetnika Alana Sorića, kojeg je vlasnik tvrtke 'Izvan kontrole' Jurica Filipović angažirao za predstavljanje nakon što je dobio prvi upit tportala o asortimanu robe koji nude na prodaju javnosti

Sorića smo pitali planira li 'Izvan kontrole' prestati prodavati i distribuirati marku Thor Steinar, na što je on rekao da 'ne namjeravaju odustati od toga' te da to, 'zakonski gledano, nije problematično'.

Kada je pak riječ o kolekciji majica 'S-HD', od kojih je jedna posvećena Hrvatima koji su na Hitlerovoj strani sudjelovali u opsadi Staljingrada, te je još lansirana na znakovit datum (10. travnja – dan proglašenja NDH), Sorić kaže da 'za to očito postoji publika'.

Vlasnik 'Izvan kontrole' Jurica Filipović je preko odvjetnika Sorića poručio da će pažljivo pratiti pisanje medija o onome što kod sebe prodaje. No čini se da je problem baš u tome što je tportal objavio istinu o odjeći koju 'Izvan kontrole' nudi te s kojim se ideologijama povezuje.