javni poziv

Prodaje se policijski brod: Sveti Mihovil nekada je bio čudo tehnike, a sada ga možete kupiti po početnoj cijeni od 2,8 milijuna kuna

01.09.2022 u 11:39

Bionic
Reading

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je javni poziv na dražbu na kojoj će se naći njihovo policijsko plovilo P-101 Sveti Mihovil

Na sjednici Vlade još 2021. godine ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predložio je Vladi prodaju policijskog plovila s oznakom P-101 koji nosi ime Svetog Mihovila. Vozilo nije prodano, a sada se ponovno nalazi na dražbi.

Naime riječ je o brodu za koji je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska pokrenula postupak rashodovanja zbog neispravnosti, dotrajalosti i neisplativosti daljnjeg održavanja dok je odluku o rashodovanju donijelo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Plovilo je proizvedeno u Veloj Luci, u brodogradilištu Greben. lzrađeno je od stakloplastike, gliserske forme trupa s izraženim dubokim V (forme), koja omogućuje plovidbu punom snagom po moru jačine 3 po WMO-u, a smanjenom snagom po moru jačine 5. Trup se sastoji od čistog jednostrukog laminata, a paluba i nadgrađe su u 'sendvič' izvedbi s jezgrom od ekspandiranog PVC-a.

Osim vodonepropusnim pregradama, plovilo je ukrućeno rešetkastim nosačima. Paluba je ravna, bez krajnje bočne ograde, kako bi prijelaz na druga plovila po nemirnom moru bio što lakši, a za sigurnost kretanja su ugrađeni brojni rukohvati od nehrđajućeg čelika. Na krmenom dijelu nalazi se gumenjak s plastičnim dnom, a na palubu ga podiže dizalica. Nadgrađe je podijeljeno u tri cjeline: palubni toalet, mali salon i prostor kormilarnice. Osim iz kormilarnice, brodom se može upravljati s flybridgea, opremljenog osnovnim instrumentima. lz kormilarnice se stepenicama silazi u potpalublje koje se sastoji od dvije cjeline: prostor za boravak posade u prednjem i strojarnice u stražnjem dijelu. Prostor za posadu se sastoji od velikog salona, potpuno opremljene kuhinje, spremišta, hodnika te kabina i kupaonica.

Brod se nalazi u raspremi od 2018. godine u luci Lora u Splitu i prodaje se u viđenom stanju. Procijenjena tržišna vrijednost broda iznosi 2.800.000 kuna.

U javnoj licitaciji mogu sudjelovati pravne i fizičke osobe pod uvjetom da plate jamčevinu u iznosu od 140.000 kuna, a što iznosi pet posto početne cijene.

Plovilo se može pregledati 7. rujna od 8 do 10 sati u luci Lora u Splitu.

Javna licitacija, uz nazočnost zainteresiranih fizičkih osoba te ovlaštenih predstavnika pravnih osoba koje su se prijavile za javnu licitaciju uplatom jamčevine, održat će se 7. rujna s početkom u 12 sati u luci Lora u Splitu.