čekaju ponude

Prodaje se hotel Dunav u Vukovaru, tko je kupac?

28.01.2019 u 11:37

Bionic
Reading

Vukovar godinu dana nakon kupnje oglasio je prodaju hotela Dunav u središtu grada. Početna cijena za nekretninu od posebne važnosti u vlasništvu grada Vukovara iznosi 10,7 milijuna kuna. Objekt je u gradsko vlasništvo prešao početkom prošle godine za nešto više od deset milijuna kuna, a plan je bio u njega useliti kongresni centar s prostorima za udruge, sobama za spavanje, fitnessom....

Riječ je o prepoznatljivom vukovarskom objektu koji se nalazi na samom ušću rijeke Vuke u Dunav. Grad ga je kupio početkom prošle godine od vinkovačke tvrtke Eurco za nešto više od 10,3 milijuna kuna.

Gradonačelnik Ivan Penava je tada novinarima objasnio kako je 'svjestan da posao gradske uprave nije voditi gradske smještajne kapacitete', ali da su se na ovaj 'hrabar i netipičan korak' odlučili jer privatni investitori posljednjih deset godina nisu pokazali 'nikakav interes' za njegovu obnovu.

Grad Vukovar na službenim je stranicama objavio javno prikupljanje ponuda za prodaju nekretnina od posebne važnosti u vlasništvu grada Grada Vukovara s početnom cijenom od 10,7 milijuna kuna.

Derutna osmerokatnica u samom srcu Vukovara prostire se na gotovo 6000 građevinskih bruto kvadrata. Grad je za kupovinu novac osigurao iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, a namjeravali su u obnovu i prenamjenu uložiti 35 milijuna kuna iz Intervencijskog plana.

No, od toga se odustalo, a Grad ga odlučio prodati. Gradonačelnik Penava je obznanio tada kako imaju zainteresirane kupce za nekadašnji hotel Dunav. Mediji su, pak, objavili da je inozemni investitor na mjestu hotela Dunav zainteresiran sagraditi najvišu zgradu u Hrvatskoj s 37 katova poslovno-stambene namjene.

'Uvjetovat ćemo da cijena ne bude niža od deset milijuna kuna, koliko smo platili tu nekretninu. Zainteresirani kupci su iz inozemstva i bave se hotelijerstvom. Privođenjem objekta svrsi osigurat će se i nova radna mjesta. To će biti veliki iskorak Vukovara', objasnio je prošloga ljeta gradonačelnik Ivan Penava koji tada zbog pregovora, kako je rekao, u javnost ne želi izlaziti s imenima potencijalnih investitora.

Doznalo se kasnije, piše Večernji list, kako je riječ o švicarskoj tvrtki Invest Partner AG u vlasništvu braće Frenka, Džeka i Svetislava Đorđića.