ODLUKA GRADSKOG VIJEĆA

Hotel 'Dunav' u Vukovaru ide u prodaju

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 10.08.2018 15:31
  • Objavljeno 10.08.2018 u 15:31
Hotel Dunav

Hotel Dunav

Izvor: tportal.hr / Autor: Nenad Marić

Gradsko vijeće Vukovara u petak je na sjednici jednoglasno prihvatilo izmjene i dopune odluke o upravljanju i raspolaganju nekretninama u gradskom vlasništvu čime je omogućilo raspisivanje natječaja za prodaju nekadašnjeg hotela 'Dunav'

Po riječima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, tu je odluku bilo nužno donijeti radi dolaska u Vukovar zainteresiranih investitora, koji su izrazili namjeru da kupe nekadašnji hotel "Dunav", u vlasništvu Grada.

Mediji su objavili da je inozemni investitor voljan na mjestu hotela "Dunav" sagraditi najvišu zgradu u Hrvatskoj s 37 katova poslovno-stambene namjene, no o kojem je investitoru riječ, Penava nije želio reći.

O sudbini hotela "Dunav", nedaleko Gradske uprave, na ušću Vuke u Dunav, koji su gradske vlasti početkom ove godine kupile od vinkovačkog "Eurca" za nešto više od 10 milijuna kuna u želji da ga pretvore u društveno-obrazovni centar, govora je bilo i na aktualnom satu koji je prethodio sjednici Vijeća.

Vijećnicu SDP-a Biljanu Gaća zanimalo je treba li Vukovaru ogroman poslovno-stambeni kompleks, na što je gradonačelnik Penava odgovorio potvrdno.

"Volio bih i iskreno priželjkujem da u Vukovaru nikne na desetke takvih objekata. Dužnost mi je sanjati bolji Vukovar i boriti se da u grad dolaze ljudi koji imaju novac i viziju, a imaju želju investirati i Vukovar učiniti boljim mjestom za život", kazao je gradonačelnik Ivan Penava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!