ZBOG TIJELOVA SLOBODAN TJEDAN

Pročitajte što saborski zastupnici rade na 'Tjednovo'

26.05.2016 u 13:40

Bionic
Reading

Nakon što je tjedan dana pauze u saborskom zasjedanju zbog blagdana Tijelova izazvalo bijes javnosti, postavilo se i pitanje što će za to vrijeme raditi zastupnici. Što su radili za Tjednovo, kako su slobodan tjedan nazvali na društvenim mrežama te kakvi su ima planovi za Tijelovo, nekolicina zastupnika otkrila je u razgovoru za tportal

Onaj koji je već prošlog tjedna poručio da je odluka Sabora o slobodnom tjednu sramotna, bio je i Mostov Miro Bulj. Da se takvim ponašanjem šalje loša poruka prema građanima, smatra i danas, iako je i tada rekao da ga čeka puno posla u njegovu novootvorenom uredu u Sinju.

'Imam svoj ured i jučer poslijepodne sam primao građane i razgovarao s ljudima. Bio sam sa sindikatom škvera i Jadrankamena iz Pučišća i razgovarao o problemima tih tvrtki. Ovih dana obilazio sam i mjesta u Cetinskoj krajini, gradski vijećnik sam u Sinju pa sam imao i dogovore i razgovore s ljudima sa svoje liste. Po cijeli dan sam među ljudima, od jutra do uvečer sam s ljudima iz svoje izborne jedinice i pokušavam ispraviti nepravde koje su im učinile institucije', opisao je Bulj za tportal svoj 'neradni' tjedan.

Radim ono što bi trebao raditi svaki zastupnik, kaže Bulj i dodaje da on 'nema praznika'.

Osim što kontaktira s biračima i građanima, Bulj nam kaže da posla ima i u obitelji. 'Imam nekih poljoprivrednih poslova u voćnjaku', kaže Bulj.

Radni će mu biti i blagdan Tijelova. 'Prvo ću na misu s obitelji, a nakon toga me opet čekaju sastanci. Bit će radno i na Tijelovo. Moram iskoristiti svaku minutu da poslušam brojne probleme na tom nerazvijenom dijelu, zaboravljenom od Hrvatske', kazao nam je Bulj.

Zaposlen je cijeli tjedan bio i HNS-ov Goran Beus Richembergh. 'U ponedjeljak sam bio dežuran u Klubu zastupnika, bio sam tamo i razgovarao s novinarima više televizijskih i tiskanih medija. Utorak sam proveo u Velikoj Gorici i Novom Zagrebu, što je moja izborna jedinica, jer se tih koji me čekaju za razgovor nakupilo. Jučer sam imao sastanak sa službenim predstavnikom Turske razvojne agencije – TIKA koja uskoro otvara stalni ured u Hrvatskoj i uključena je u niz projekta obnove kulturne baštine u Hrvatskoj, ali i u lokalnim sredinama. Razgovarao sam s njim o revitalizaciji Sulejmanovog mosta u Osijeku, radi se na projektu da se rekonstruira most na dva mjesta', pojasnio nam je Beus Richembergh.

Iako će Tijelovo posvetiti druženju s obitelji, već u petak nastavlja raditi. 'U petak idem službeno na međuparlamentranu konferenciju u Tursku, šalje me predsjednik Sabora. Tako da ću raditi i subotu i nedjelju. Već u nedjelju navečer se vraćam, a u ponedjeljak sam na svečanoj sjednici Sabora', kazao nam je HNS-ovac.

Službeno putovanje u planu ima i SDP-ov Domagoj Hajduković, koji je tjedan proveo u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno 4. izbornoj jedinici.

'U utorak je bila sjednica skupštine Osječko-baranjske županije, pa sam i u ponedjeljak proveo u pripremama i razgovorima uoči sjednice. Danas putujem u Zagreb jer sutra (op.a. na Tijelovo) putujem u Talin gdje se održava sastanak stalnog odbora Vijeća Europe kao priprema za ljetno zasjedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. S tog sastanka se vraćam tek u subotu navečer, tako da ću u nedjelju doći kući i u ponedjeljak u Zagreb jer je svečana sjednica', kazao nam je Hajduković.

Kućni poslovi bit će, između ostalog, na dnevnom redu za Tijelovo u domu HDZ-ove Sanje Putice. I ona u izjavi za tportal kaže da je imala ispunjen radni tjedan.

'U utorak sam sudjelovala u ime predsjednika Sabora na otvorenju izložbe povodom 200. obljetnice rođenja Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Zagrebu. Bila sam ovog tjedna i na proslavi nekih općina u Dubrovniku te na Gradskom vijeću u Dubrovniku', kazala je Putica za tportal.