OTKAZI PRŠTE

Problemi Francuza: Ozlijedio se Loic Remy

26.05.2012 u 12:42

Bionic
Reading

Loic Remy, koji je bio regularni prvotimac 'tricolora' u kvalifikacijama za Euro, zabio je protekle sezone 12 golova u 29 nastupa za Marseille u Le Championnatu

Napadač Marseillea i francuske nogometne reprezentacije Loic Remy (25) propustit će Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj zbog ozljede zadnje lože lijeve noge.

Ozlijedio se Remy 13. svibnja u ogledu protiv Auxerrea i odtad je bio pod velikim upitnikom. Francuski izbornik Laurent Blanc odlučio je igraču dati vremena da dokaže svoju fizičku spremnost uvrštavanjem na prošireni popis od 26 igrača, ali Francuski nogometni savez (FFF) je u petak objavio kako je Remy izgubio bitku s vremenom i ozljedom.

'Usprkos konstantnoj brizi i njezi, pretrage su pokazale da ozljeda nije dovoljno zacijelila. Premalo je vremena odsad do Eura 2012. kako bi se moglo očekivati da će se igrač vratiti na natjecateljsku razinu, pa su stoga Laurent Blanc i liječničko osoblje odlučili ne voditi ga na turnir', stoji među ostalim u priopćenju FFF-a.

Remy, koji je bio regularni prvotimac 'tricolora' u kvalifikacijama za Euro, zabio je protekle sezone 12 golova u 29 nastupa za Marseille u Le Championnatu.

Podsjećamo, već od ranije francuska je reprezentacija zbog ozljeda ostala oslabljena za braniče Arsenala, odnosno Tottenhama - Bacaryja Sagnu i Younesa Kaboula.