PUCNJAVA U BIH

Priveden otac dječaka koji je pucao u profesora: S tavana uzeo djedov pištolj?

14.06.2023 u 21:36

Bionic
Reading

Dječak (13) koji je u školi u mjestu Lukavac na sjeverozapadu BiH pucao u profesora engleskog prebačen je iz policijske stanice u Kliniku za psihijatriju, javlja Klix.ba. Portal navodi da je otac dječaka priveden, a pretražen je i njegov dom

Navodno je dječak pištolj našao na tavanu kuće, a pripadalo je njegovom preminulom djedu. Oca se sada tereti za zapuštanje ili zlostavljanje djeteta te za neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje.

Dječaka sada čeka vještačenje, no zbog svoje dobi ne može kazneno odgovarati za zločin. Od ranije je poznat institucija, kada su postupali i škola, Centar za socijalnu skrb i MUP, piše portal Klix.ba.

'On je ispalio više hitaca prema nastavniku, jednim hitcem ga je ustrijelio, nakon toga je odbacio pištolj koji je pronađen u krugu škole i on će biti predmetom vještačenja', rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Nastavnik je i dalje u životnoj opasnosti.

Igor Hudić, pomoćnik direktora za medicinske poslove Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinicki centar Tuzla rekao je kako je u tijeku operativnog zahvata uspješno proveden još jedan reanimacijski postupak pacijenta, a da je zahvat obavljen uspješno.

Portal Klix.ba navodi da je pucnjava 'čin osvete' zbog izbacivanja iz škole, a svoje je prijetnje maloljetnik, rođen 2008. godine, najavio. Navodno je na društvenim mrežama navodno prijetio da će izvršiti pokolj vatrenim oružjem.