NASILNIK IZ PIŠKOROVCA

Pritvoren nakon što je pijan teško ozlijedio 6-godišnjeg nećaka

03.01.2014 u 15:30

Bionic
Reading

Jednomjesečni istražni zatvor određen je danas 30-godišnjem muškarcu koji je u romskom naselju u Piškorovcu kod Čakovca prvoga dana ove godine na beton bacio i teško ozlijedio svog šestogodišnjeg nećaka.

Istražni zatvor 30-godišnjaku odredio je istražni sudac varaždinskog Županijskog suda. Tereti ga se da je 1. siječnja oko 14 sati u dvorištu svoje kuće rukom udario šestogodišnjeg sina svoga brata, a nakon što je dječak pobjegao kući, stric ga je sustigao, podigao rukama i bacio na beton.

Dječak je prevezen u čakovečku Županijsku bolnicu gdje su mu utvrđene teške ozljede glave te je zadržan na liječenju, a stanje mu je nepromijenjeno i danas.

Glasnogovornik međimurske policije Zdravko Kolarić izjavio je kako je 30-godišnjak uhićen odmah u srijedu te je dan kasnije uz kazneno prijavu odveden Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu koji ga je ispitao.

Danas oko 11 sati doveden je sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu koji mu je odredio istražni zatvor. Neslužbeno se doznaje kako je 30-godišnjak u trenutku napada na nećaka bio u alkoholiziranom stanju