GLAVAŠ TVRDI

Prisluškuju me i prate po nalogu Vladimira Fabera

08.04.2009 u 17:10

Bionic
Reading

Branimir Glavaš, prvi hrvatski političar optužen za ratni zločin, izjavio je danas na zagrebačkom Županijskom sudu da je tijekom cijelog postupka u slučajevima 'garaža' i 'selotejp' prisluškivan i praćen po nalogu ravnatelja policije Vladimira Fabera

'Smatram da su te mjere nezakonite i neutemeljene, a traju i danas', kazao je Glavaš, dodavši da je informaciju o tome dobio od ljudi u čijem je krugu Faber kazao kako će dokazati da Glavaš utječe na svjedoke. Glavaš tvrdi i da je Faber u više navrata krivotvorio izvješća Državnom odvjetništvu kako bi, pod optužbom da je utjecao na svjedoke, on (Glavaš) završio u pritvoru.

'Kako bi se insinuiralo da utječem na svjedoke iskorišten je i novoosnovani Ured za zaštitu svjedoka, a jedina je istina da su na svjedoke cijelo vrijeme pritisak vršili tužiteljstvo i policija. Nakon toga Faber je montirao slučaj 'garaža' i 'selotejp' i u sve umiješao mene, a kao krunskog svjedoka postavio Krunoslava Fehira kojemu su zbog toga oprošteni njegovi zločini', rekao je Glavaš.

Dodao je i da protiv Fehira nikada nije pokrenut postupak zbog prijetnji koje je SMS-om prošle godine poslao novinaru Dragi Hedlu. Glavaš je u dopuni svoje obrane još jednom odbacio sve optužbe za ratni zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku. 'Nemam ništa sa slučajevima poznatima kao 'garaža' i 'selotejp'. Svoj sam posao radio časno i odgovorno i nisam upleten niti u jedno kazneno djelo', zaključio je. Suđenje se nastavlja sutra kada će svoju obranu dopuniti trećeoptužena Gordana Getoš Magdić.