vrijeme

Planirate na produženi vikend? Prognostičari imaju dobre vijesti

11.08.2023 u 09:28

Bionic
Reading

Sljedećih dana tijekom produženog vikenda za blagdan Velike Gospe prevladavat će sunčano vrijeme, na Jadranu i vedro. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će tijekom noći i jutra puhati slaba do umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Temperatura zraka u porastu.

Iz DHMZ-a su poručili da ako se pripremate se za produženi vikend, možete očekivati obilje sunca. Savjetovali su da pripremite i kremu za sunčanje, jer će UV index biti visok i vrlo visok.

U subotu će biti sunčano, mjestimice uz malu naoblaku. Vjetar slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba do umjerena bura, ponegdje na udare i jaka, od sredine dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 10 do 15, na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna na kopnu od 25 do 29, na moru između 29 i 31 °C.

'Sunčano i stabilno bit će na kopnu i idućih dana. Osim u unutrašnjosti Dalmacije, vjetar će većinom izostati pa bi tijekom i dalje svježih jutara u početku moglo biti mjestimične magle. Danju vrlo toplo, od nedjelje sve češće i vruće. Sunčano vrijeme nastavlja se i na Jadranu. Rast će i jutarnja i dnevna temperatura zraka, osobito na sjevernom Jadranu. I dalje će mjestimice puhati umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, a oslabjet će u ponedjeljak' , prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

  • +27
Sunčani dan u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL