OPTUŽENI KRIJUMČARI

Primili 42.000 eura za prebacivanje 51 migranta iz BiH u Hrvatsku

30.08.2021 u 16:40

Bionic
Reading

Uskok je, nakon provedene istrage, pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 30-godišnjeg afganistanskog i 33-godišnjeg pakistanskog državljanina koje tereti da su preko granice prebacili 51 stranog državljanina za što su primili 42.000 eura

Tužiteljstvo je preciziralo da se je afganistanski državljanin s više nepoznatih osoba dogovorio nedozvoljeno prevođenje većeg broja stranaca preko državne granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te iz Hrvatske u Sloveniju za 1000 eura po osobi.

Nakon što su stranci na neutvrđeni način izvan legalnog graničnog prijelaza prešli iz BiH u Hrvatsku, afganistanski državljanin je s pakistanskim državljaninom dogovorio pronalazak vozača tih stranaca na području Hrvatske, dodao je tužiteljstvo.

Afganistanski državljanin je, nadodao je Uskok, organizirao njihovo preuzimanje u blizini hrvatsko-bosanskohercegovačke granice, kao i njihov prijevoz do neposredne blizine hrvatsko-slovenske granice.

Dvojica okrivljenika su na taj način, od 14. listopada 2020. do 5. ožujka, u devet navrata iz BiH u Hrvatsku prebacili 51 stranog državljanina, s time da su 42 stranca prebačena dalje u Sloveniju.

Uskok je u optužnici predoložio da se protiv dvojice okrivljenika produži istražni zatvor.