ZARADIO PREKRŠAJNU PRIJAVU

Prijetnje novinarki zbog članka o salmoneli

23.05.2009 u 21:13

Bionic
Reading

Splitski slučaj salmonele jučer se dodatno zakomplicirao. Jedan od aktera priče, Damir Kero, vlasnik pekarnice eM-Ka spomenute u objavljenom članku, završio je u policijskoj postaji

Priveden je nakon drame koju je upriličio na porti Slobodne Dalmacije u Dugopolju te učestalih poziva novinarki te redakcije. Damir Kero je, nakon što je pročitao u Slobodnoj ime svojeg obrta, potegnuo do Dugopolja te zaprijetio da će početi razbijati po zgradi.

Kako izvještava Slobodna Dalmacija, tada je pozvana policija, a Kero je uskoro izašao iz postaje s prekršajnom prijavom za remećenje javnog reda i mira. Zanimljivo je i da su on i njegova supruga Meri barem deset puta istoga jutra, a sve u rasponu od samo nekoliko minuta, zvali novinarku na mobitel.

Prvi poziv upućen novinarki bio je u 8.23, a zatim su je nastavili zvati svakih nekoliko minuta. Prvi put nazvala ju je Meri Kero, a na jedan od idućih poziva javio se i novinarkin suprug, budući da se ona spremala za posao, pa to nije mogla sama učiniti.

Potom je nazvao Damir Kero i počeo prijetiti 'da će otići gore u Dugopolje s kalašnjikovom i sve porazbijati'. Na svu sreću, ništa se od toga nije dogodilo, osim što je Kero zaradio prekršajnu prijavu.