Brnabić žestoko odgovorila Jandrokoviću:

'Prijetite blokadom europskog puta Srbije zato što tražimo pravdu za ubijenu srpsku djecu? I nije vas to sramota reći otvoreno?'

21.08.2022 u 23:09

Bionic
Reading

Srpska premijerka Ana Brnabić odgovorila je predsjedniku Hrvatskog Sabora Gordanu Jandrokoviću vezano za optužnice zbog ratnog zločina koje je srpsko tužiteljstvo podiglo protiv četvorice hrvatskih pilota iz Domovinskog rata

Brnabić je Jandrokoviću, koji je među ostalim poručio srpskoj strani neka se pogleda u ogledalo i razmisli o tome što radi, odgovorila na twitteru u sedam objava.

'Hrvatsko rukovodstvo sada i službeno prijeti da će blokirati europski put Srbije zato što, nakon 27 godina tišine i nepravde, tražimo da konačno netko odgovara za stravičan zločin na Petrovačkoj cesti. Jedna članica EU se usuđuje javno reći da ako tražite pravdu za ubojstvo srpske djece - jer četvero ih je tamo pobijeno, starosti od šest do 13 godina, da zbog toga ne možete biti dio EU. To je vladavina prava? To su europske vrijednosti? I nije vas sramota to reći otvoreno?', piše Brnabić na twitteru.

'Gospodine Jandrokoviću, pogledali smo se mi u ogledalo i shvatili da, ako smo ljudi, moramo tažiti pravdu za pobijenu djecu - Jovana Drču (6 godina), Nevenku (11 godina) i njenog brata Žarka (9 godina) Rajića, Darka Vukovića (13 godina). A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čovjeka koji brani i slavi ubojice djece, djevojaka i staraca? Pored četvero djece, ubili su i Mirjanu Dubajić, djevojku od 21 godinu, Milku Kovačević, baku od 83 godine... Vaši "heroji" pobili su nenaoružane ljude, u zbjegu, iz zraka. Okrenula se Srbija budućnosti, ne brinite vi za nas. Baš zato konačno tražimo pravdu za krvoloke koji su djecu pobili, jer, kao što je upravo danas rekao predsjednik Aleksandar Vučić, "Ako nismo u stanju zaštititi djecu, onda ne zaslužujemo postojati kao država", napisala je Brnabić, a nije propustila spomenuti i to što Hrvatska nije dozvolila "privatni" Vučićev posjet Jasenovcu.

  • +7
Ana Brnabić Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

'I, konačno, kada će se steći uvjeti da Aleksandar Vučić posjeti najveće mjesto stradanja srpskog naroda - Jasenovac? Još čekamo odgovor na najavu službene posete. Hoćete li uspjeti smoći snage da osigurate predsjedniku Srbije da stavi cvijet na mjesto stratišta desetina i stotina tisuća najbrutalnije pobijenih Srba, Židova i Roma, od strane ustaškog režima NDH? Počnite da gledate u budućnost, bit će Vam lakše', zaključila je Brnabić.