čak 91 rupa

Prijete urušene vrtače: Stanovnici Mečenčana moraju se javiti policiji ako žele ići u svoja polja

08.02.2021 u 19:22

Bionic
Reading

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak u Dnevniku N1 televizije govorio je o situaciji s pojavom vrtača u mjestu Mečenčani.

Majdak je za N1 kazao kako je Stožer preporučio poljoprivrednicima s tog područja da ne idu bez najave i bez nadzora na svoja polja.

“Ako žele ići u svoja polja, moraju najaviti to kod civilne zaštite i policije. Ukoliko je potrebno otići u polje po određene bale, onda će pod nadzorom poljoprivrednici ići u polje”, kaže Majdak.

Kaže kako je u ovom trenutku u naselju Borojevići odnosno Mečenčanima čak 15 OPG-a koji imaju na svojim poljima pojavu rupa, a kod njih pet rupe su se pojavile čak i kod kuća.

“Imamo pojavu 91 rupe. Ovdje to nije projava koja je samo uzrokovana potresom. Poljoprivrednici kažu da je to bila pojava i prije 10-15 godina”, rekao je Majdak.

  • +21
Rupe u Mečenčanima Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Ističe kako je Stožer ovdje došao kako bih ih pravovremeno i ispravno infomirao ljude i kako bi im pružili određenu sigurnost u vidu omogućavanja privremenih smještajnih kapaciteta.

“Prenijeli smo im informaciju da se geološka istraživanja vrše. Provjereno je stanje unutar tla 15-20 metara i dublje. U sljedećih šest tjedana će se raditi istraživanje kako bismo dobili cjelokupan uvid u stanje”, kazao je Majdak.