PROPADANJE ZEMLJE

Stožer zabranio poljoprivredne radove u Mečenčanima: 'Živcira me što sam to saznao s televizije'

06.02.2021 u 21:03

Bionic
Reading

Tijekom vikenda stručnjaci Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta provode analizu tla na području Mečenčana na kojem su se nakon potresa pojavile brojne vrtače, a temeljem te analize Stožer će donijeti odluke i preporuke za lokalno stanovništvo

'Već sad možemo reći praktički da će biti zabranjeno kretanje pojedinim površinama, zabrana obrađivanja poljoprivrednog zemljišta', kaže glasnogovornik Stožera Mladen Pavić za Novu TV.

'Definirat će se sigurniji koridori za kretanje i vjerojatno zabraniti poljoprivredna djelatnost na površinama na kojima su se pojavile vrtače', precizirao je za Hinu.

Istaknuo je pritom da će se za poljoprivrednike s tog područja, na koje će se odnositi te mjere, osigurati potpore iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, a Stožer će im osigurati hranu kao zamjenu za uskraćenu proizvodnju.

  • +21
Rupe u Mečenčanima Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Neki poljoprivrednici već su počeli s obradom, te nisu zadovoljni ovom mjerom.

'Uložili smo tisuću eura sveukupno, sa zemljom, sjemenima, još gnojiva nismo ni uzeli! Živcira me što sam evo saznao od vas informaciju koju smo mi trebali saznati možda prije, da, nismo znali', žali se Stjepan Cvitkušić.

Anto Jelečević iz Mečenčana dodaje: 'Gledamo valjda televiziju, preko televizije znamo sve!'.