IVAN VILIBOR SINČIĆ

'Prijete mi buketima cvijeća, zlatnicima i mailom'

07.01.2015 u 16:24

Bionic
Reading

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednički kandidat Živog zida, objavio je na press konfreneciji da mu prijete s ciljem da podrži jednog od kanidata za Pantovčak. Najavio je da će sve prijaviti policiji

Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za medije otkrio je javnosti da je primio prijeteći e-mail. 'U mailu se navodi da sam se zaigrao, da nisam izabrao dobar put, smjer, dobru zemlju i u tom smislu', kazao je Sinčić. Svemu je prethodila situacija od prije mjesec dana, kada je taksijem iz Zagreba na njegovu kućnu adresu u Karlovcu stigao buket cvijeća, pismo u kojem je bio priložen zlatnik s likom Franje Josipa i zahtjev da podrži jednog od kandidata. Dok nije dobio prijeteće pismo, nije obraćao pažnju na to jer je mislio da se radi o simpatizerki nekog od kandidata.

Sinčić nije želio otkriti kome je traženo da izrazi podršku jer, kako je rekao, sada u završnici kampanje ne želi nikome 'ići na mlin ili naštetiti'. Tek nakon izbora izaći će s imenima. 'Zlatnik je vrijedan između 4 i 5 tisuća kuna, prema informacijama s interneta', objasnio je Sinčić. Pozvao je vlasnika zlatnika da dođe po njega do nedjelje; njima ne treba jer su on i Živi zid nepotkupljivi. Ako ne dođe, zlatnik će dati u humanitarne svrhe. Prijetnje nije prijavio policiji, ali hoće.

Sinčić se također osvrnuo i na predsjedničku kampanju u drugom krugu i 'ulizivanje', kako se izrazio, kandidata njegovim biračima. Posebno ga je razbjesnilo što u internetskim oglasima Ivo Josipović poziva da glasaju za njega kako ne bi bilo više deložacija. 'To je vrhunac licemjerja ne samo Josipovića, nego i cijelog sustava, i vlade Zorana Milanovića i one prije Jadranke Kosor', kazao Sinčić. Kazao je da se pet godina tim ljudima Josipović nije bavio niti će se baviti idućih pet godina jer njega zanimaju samo sada dok traje kampanja. 'Tu se javlja licemjerje kod obaju kandidata, pozivam ljude da ne nasjedaju na to da im ti ljudi nisu, neće i ne mogu pomoći', poručio je Sinčić. Odbacio je kritike da je stao na stranu Grabar Kitarović, čime je žestoko napao Josipovića, rekavši: 'Nipošto ne podupiremo Kolindu i njezinu zločinačku organizaciju.'

Sinčić je najavio da Živi zid nastavlja s aktivizmom. Ovog mjeseca bore se protiv šest deložacija, a prva je već u četvrtak u Trnju u Zagrebu. Također je iskazao zadovoljstvo što je, prema posljednjoj anketi, Živi zid četvrta stranka u zemlji. 'Uvrštavanje u ankete je naša najveća pobjeda', kazao je Sinčić.