UREĐENJE MAKSIMIRA

Prijave protiv Dinamovih direktora još stoje u ladicama DORH-a

25.02.2014 u 15:39

Bionic
Reading

'Da ponudim posao gratis u Zagrebu ga ne bi mogao dobiti. Pogledajte tko u Zagrebu dobiva poslove sa sportskim terenima. Tvrtka direktora Dinama Miljenka Sakomana', kazao je poduzetnik Igor Gavranović sinoć u prilogu Dnevnika 3 o poduzetničkoj klimi u Hrvatskoj.

Njegova izjava podsjetila je na staru i nikad raspletenu priču, koju su otkrili novinari, oko sumnjivih poslova na radovima prilikom uređenja stadiona Maksimir u ljeto 2011. godine. Naime, špekuliralo se tada da su na šminkanju stadiona radile tvrtke Duo Gastronomija u vlasništvu Dinamova direktora nabave Dražena Miličevića i Maxmar Sport u vlasništvu oca direktora stadiona modrih Miljenka Sakomana.

Iako se prvotno planiralo da obnova košta deset milijuna na kraju se cifra popela između 60 i 70 milijuna kuna, a Maxmar je posao dobila bez javnog natječaja jer ga Dinamo nije obvezan raspisati premda se djelomično financira iz proračuna Grada Zagreba. Sakoman je tada komentirao da je sve to glupost tvrdeći čak i da je istina tu ne vidi problema.

Zbog činjenice da se radilo o klasičnom sukobu interesa Klub navijača Dinama u prosincu iste godine Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) podnijelo je kaznenu prijavu Sakomana, Miličevića, 'Dinamova' predsjednika Mirka Barišića te Zdravka i Zorana Mamića i Damira Vrbanovića.

Dvije godine nakon toga što je s tim slučajem odgovora još uvijek nema.

'Kako nismo stranka u postupku od DORH-a nikad nismo dobili što je s tim predmetom niti nas je ikad itko zvao na razgovor na tu temu. Istina, prema riječima našeg odvjetnika DORH nas je bio dužan izvijestiti u slučaju da su odbacili prijavu, ali ni to se nije dogodilo. Sada ćemo tražiti da nas u cijeloj priči tretira kao oštećenike kako bi imali uvid u to', doznajemo iz Kluba navijača Dinama.