SUDAR U SLAVONSKOM BRODU

Prijave protiv cestarske tvrtke i deset vozača iz lančanog sudara

06.02.2018 u 14:15

Bionic
Reading

Nakon okončanja istrage o lančanom sudaru, u kojemu je u ponedjeljak u Slavonskom Brodu uslijed poledice na nadvožnjaku preko autoceste sudjelovalo 19 vozila, brodsko-posavska policija podnosi prekršajnu prijavu protiv Poduzeća za ceste (PZC) Slavonski Brod koje održava prometnicu, te deset vozača koji su sudjelovali u sudaru.

U prometnoj nesreći na nekategoriziranoj cesti, koja je u nadležnosti Grada Slavonskog Broda, sudjelovalo je ukupno 19 vozila od čega 18 osobnih automobila te jedno teretno vozilo.

 Prema tvrdnjama Ivice Vuletića, voditelja tehničkog odjela i održavanja u PZC-u, do leđenja kolnika došlo je zbog kondenzacije guste magle koja se u jutarnjim satima pojavila u dijelu Slavonskog Broda u kojem je se nalazi nadvožnjak.

 Na konferenciji za novinare nekoliko sati nakon nesreće Vuletić je rekao kako je PZC dan ranije tretirao cestu te da je ona bila tada suha. Manjak soli na cesti Vuletić je opravdao vjetrom, za koji pretpostavlja da je otpuhao sol sa suhog asfalta. 

 Uz cestarsku tvrtku, prekršajne prijave policija podnosi protiv devet vozača osobnih automobila i vozača teretnog vozila.

 "Ostali vozači zaustavili su se na vrijeme, ali su u njih udarila druga vozila", rekla je za Hinu Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske, potvrdivši kako je policija zasad dobila podatke o samo jednoj osobi koja je u nesreći zadobila lakše tjelesne ozlijede.