BLAGDANSKO LUDILO

Lančani sudari na zagrebačkoj obilaznici izazvali velike kolone

22.12.2017 u 20:22

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb na 79.km, nakon naplate Sveta Helena, u smjeru Goričana vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h, otežano i u koloni

Zbog velikog broja lančanih sudara i vrlo gustog prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Ivanja Reka u smjeru istoka, vozi se u kolonama uz zastoje uz ograničenje brzine od 60 km/h. HAK moli vozače za strpljenje te im savjetuje da voze opreznije i da poštuju privremenu regulaciju prometa.

  • +7
Kolone na cestama Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Također upozoravaju vozače da ne voze zaustavnim trakama autoceste koje moraju biti slobodne zbog prolaska hitnih službi i policijskih očevida!

Zbog prometne nesreće na čvoru Matulji u Rijeci vozi se otežano.

Vrlo je gust promet na gradskim prometnicama, a također i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba te zagrebačkoj obilaznici i autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka gdje se vozi otežano u kolonama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je i promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH na izlazu iz Hrvatske te na Bregani, Maclju i Lupinjaku na ulazu te su zbog većeg priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima moguća duža čekanja.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, kroz tunel Vrata u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom usporeno, zbog radova.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Lozica vozi se jednim trakom naizmjenično uz semafore, zbog puknuća poklopca vodovodnog šahta.

Na dijelu dionice A1, između južnog portala tunela Sv. Rok i vijadukta Božići zbog jakih udara bure brzina vožnje najvećim dijelom ograničena je na 60 km/h!