NAKON PET DANA

Preživjeli sa šamanske proslave pušteni sa psihijatrije

saborsko_smrt šaman nova godina indijanci

saborsko_smrt šaman nova godina indijanci

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Mario Pusić

Sudionici dočeka Nove godine kod načelnika Saborskog, šamana Luke Hodaka - Ivica Hodak (39) i Marko Tomšić (44) te Damir Štancl (43) - pušteni su kućama s Odjela psihijatrije ogulinske bolnice

Tamo su se pet dana oporavljali od bunila uzrokovanog vjerojatno kompotom od bunike, otrovne biljke s halucinogenim svojstvima, koju su najvjerojatnije konzumirali tijekom proslave Nove godine. Psihički oporavak nastavljaju na kućnoj njezi. Hodak i Tomšić preko članova obitelji poručili su da ne žele davati nikakve izjave, a Štancl je rekao jutarnjem.hr da se još oporavlja od događaja kobne večeri te da nije spreman za razgovor s novinarima. I šaman Luka Hodak sklonio se od javnosti u Krapinske Toplice, gdje će neko vrijeme provesti sa suprugom Marijom Leskovar i djecom.

Mještani s nestrpljenjem očekuju rezultate policijske istrage koja bi trebala dati odgovore na pitanja pod kojim je okolnostima tragične noći smrtno stradao njihov susjed Ratko Barić (59) zvan Miljenko, koji je izgorio u Hodakovom koralu. Početkom sljedećeg tjedna trebali bi biti poznati i rezultati obdukcije na tkivu preminuloga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!