POLICIJA UHITILA NAPADAČE

Pretukli osam pravoslavnih bogoslova kod Kistanja

Bionic
Reading

Policijska uprava šibensko-kninska potvrdila je da je danas iza podneva na cesti prema manastiru Krka, nedaleko od Kistanja, više mlađih osoba iz Kistanja verbalno, a zatim i fizički, napalo osam pravoslavnih bogoslova. HTV javlja da je šest osoba ozlijeđeno, a među njima jedan je bogoslov zbog teških tjelesnih ozljeda završio u bolnici

Policija je ubrzo evidentirala i uhitila napadače, što je HTV-u potvrdio i Ivica Kostanić, načelnik šibensko-kninske policije.

'Dogodio se napad, verbalni i fizički, na osam bogoslova - učenika pravoslavne škole u manastiru Krka. Počinitelji koji su izvršili napad, također se radi o maloljetnicima s područja Kistanja, identificirani su i provodi se kriminalističko istraživanje u Policijskoj postaji u Kninu', potvrdio je načelnik Kostanić uz napomenu da se radi i policijski očevid.

Naveo je i da će po završetku istraživanja i očevida uslijediti i adekvatna kaznena prijava, jer je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Policija je najavila cjelovito izvješće o događaju.


Jutarnji list doznaje kako je mlade buduće svećenike napala skupina od sedam Janjevaca. Do sukoba je, navodno, došlo nakon što su se bogoslovi i Janjevci sporječkali oko prolaska lokalnim putem. Buudći svećenici se nisu htjeli maknuti mladim Janjevcima koji su ih htjeli zaobići automobilom.

Nakon svađe i vrijeđanja, ubrzo su se četvorica Janjevaca starosti od 15 do 17 godina vratili i pretukla bogoslove granama. Svi su napadnuti lakše ozlijeđeni, dok je jednome od njih slomljen nos.

'Bogoslovi su pokušavali mirnim razgovorom izbjeći sukob, međutim jedan od napadača je bejzbol palicom udario učenika bogoslovije M.S. po licu i nanio mu teže tjelesne povrede, zbog čega je hospitaliziran u Šibeniku', priopćili su iz Dalmatinske eparhije, a prenosi Večernji list

Navode i kako je tim 'činom narušena sigurnost i normalan rad bogoslovije te da je jedini motiv vjerska i nacionalna mržnja'.