KOMUNICIRA POKRETIMA

Pretučeni mladić probudio se iz kome

18.02.2009 u 11:36

Bionic
Reading

Stjepan U. (17), kojeg su pronašli u nesvijesti pred Mercatorom u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, probudio se iz kome i pokretima komunicira s okolinom. Stjepan na pitanja odgovara stiskom ruke ili treptanjem, piše Jutarnji list

Prema riječima ravnatelja Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Gorana Roića, mladiću se stanje znatno popravilo. Skinuli su ga s respiratora i samostalno diše. 'Mladić je još na intezivnoj njezi i tamo će ostati dok se potpuno ne uvjerimo u oporavak. Za sada njegovo stanje ide ka boljem, ali prerano je govoriti o daljnjim prognozama. Najvažnije je to što samostalno diše i na neki način komunicira s okolinom', kaže Goran Roić.

Stjepana U.
je na rođendanskoj proslavi na Ferenščici u noći na nedjelju 8. veljače nogom u glavu udario Darko V. (19) nakon što se posvađao i potukao sa Stjepanovim prijateljem. Stjepana su prijatelji, kada je došao sebi, poslali kući tramvajem, no on je oko tri u noći izašao van. Nakon sat vremena, policija ga je našla kako onesviješten leži na parkiralištu nedaleko od trgovačkog centra Mercator u Vukovarskoj ulici.

Mladiću je u bolnici utvrđen prijelom lubanje na području sljepoočnice s epiduralnim hematomom, koji je uklonjen operativnim zahvatom.