BATINANJE NA DRVENIKU VELOM

Pretučen slavni splitski košarkaš Goran Sobin

Bionic
Reading

Goran Sobin, 53-godišnji proslavljeni nekadašnji košarkaš Jugoplastike s kojom je osvojio dva naslova prvaka Europe, brutalno je prije petnaestak dana pretučen u uvali Bobovišća, na otoku Drvenik Veli te su mu slomljena četiri rebra, po dva sa svake strane

Sobina, visokog 206 centimetara, pretukla su trojica muškaraca, i to, po pričama otočana, samo zato što je ustao protiv nelegalne konkurencije i štitio poslovanje svog legalnog obrta za iznajmljivanje brodica i bicikala. Prema izvješću splitske policije, "31. kolovoza 2016. dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trima osobama u dobi od 19, 44 i 46 godina', piše Slobodna Dalmacija

Iako ni u policiji ni na splitskom ODO-u nisu htjeli govoriti o detaljima i mogućim motivima napada pravdajući to istragom koja je u tijeku, Slobodna doznaje da je jedan od okrivljenih priznao napad.

A otočani pričaju kako je sve počelo nekoliko dana prije napada kada je Sobin vidio da mu je njegov 44-godišnji susjed oteo mušteriju. Naime, tog je dana jedan njemački turist krenuo prema Sobinovim brodicama želeći unajmiti jednu od njih, no presreo ga je taj susjed koji se navodno na crno bavi istim poslom, te mu je kazao da je kod Sobina preskupo i da će mu on ponuditi upola nižu cijenu. Naravno, Nijemac je to prihvatio, što je, po pričama mještana, razljutilo bivšeg košarkaša koji je nelegalnu konkurenciju prijavio nadležnoj inspekciji.

Nakon toga, susjed je sa svojim 19-godišnjim sinom i još jednim susjedom, 46-godišnjakom, došao do Sobina, koji je navodno u tom trenutku nešto petljao oko svojih brodica. Netko od njih ga je, dok on to nije očekivao, poprskao tzv. peper-sprejem po očima, od čega je iznenađeni Sobin na trenutak ostao gotovo slijep te su iskoristili taj trenutak njegove nemoći i počeli su ga udarati šakama i nogama. Bivši košarkaški prvak Europe pao je od udaraca na pod, a oni su ga nastavili mlatiti i cipelariti još neko vrijeme.

Sobinova supruga poručila je da za medije neće govoriti jer mu je tako savjetovao odvjetnik.