vremenska prognoza

Stiže nam novi toplinski val s temperaturama do 39ºC

11.08.2022 u 07:23

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30, na Jadranu od 30 do 34 Celzijeva stupnja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak

Ujutro većinom u Posavini kratkotrajna magla. Poslijepodne na kopnu oblačnije, a na jugu uz jači razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka bura mjestimice s olujnim udarima postupno će slabjeti, a u Dalmaciji prolazno okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

Meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak u svojoj prognozi osvrnuo se i na idući tjedan.

Za ponedjeljak na praznik Velike Gospe prognozira sunčano vrijeme uz mali porast temperature. U utorak sa sjeveroistoka kratkotrajno naoblačenje uz malu vjerojatnost za slabu kišu u istočnim krajevima unutrašnjosti, na Jadranu i u zaobalju.

Od utorka do kraja tjedna porast temperature zraka uz obilje sunca. Najviše dnevne temperature krajem tjedna u unutrašnjosti od 38 do 39ºC – dolazi novi toplinski val. Na Jadranu će od utorka biti sunčano, toplo i vruće uz umjeren do jak jugozapadni vjetar – lebić te poslijepodnevni maestral. Najviše dnevne temperature bit će oko 35ºC.

Prognoziramo da će idući toplinski val početi nakon Velike Gospe i trajati tjedan dana. Kraj toplinskog vala obilježit će prodor hladne fronte praćen grmljavinom, pljuskovima i udarima vjetra te padom temperature za 10 do 15ºC.

  • +2
Vrućina Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL