traže sastanak

Preporod: Plenkovićeva izjava o obveznom cijepljenju zbunjujuća i zabrinjavajuća

14.07.2021 u 15:20

Bionic
Reading

Sindikat Preporod poručio je u srijedu kako je premijerova izjava o obveznom cijepljenju za radnike u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju izazvala pomutnju i zabrinutost te su pozvali na organiziranje sastanka predstavnika Vlade, radnika u javnim službama i stručnjaka.

Zbunjujuća i zabrinjavajuća izjava premijera Andreja Plenkovića o mogućnosti uvođenja obveznog cijepljenja samo za radnike u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju unijela je pomutnju, ogorčenost i zabrinutost među radnike u tim službama, a napose među zaposlene u osnovnim i srednjim školama, navode u priopćenju.

Zbunjenosti je, kažu, posebno pridonijela činjenica da je premijer jedan dan govorio jedno, a drugi dan drugo. Ukupna javnost, a posebno radnici koji rade u školama, imaju pravo znati što se to dogodilo između ponedjeljka i utorka, a što je dovelo do potpune promjene premijerova stava. Ako se ništa nije promijenilo, nego se radi tek o ishitrenoj izjavi, premijer bi se, smatraju, morao ispričati uznemirenim radnicima u trima javnim službama.

Nije li došlo vrijeme da se stane na loptu i stave karte na stol, da se upriliči sastanak na kojem će predstavnici Vlade i radnika u javnim službama, uz sudjelovanje Vladinih stručnjaka, razmijeniti stajališta i argumente, pitaju se u sindikatu.

Nakon međusobnog sučeljavanja stavova, neka se svaka strana prihvatiti svog dijela posla, Vlada donošenja odgovarajućih odluka, a sindikati osmišljavanja primjerene zaštite za sve one koji će eventualno biti pogođeni odlukama Vlade, poručuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić.