HRVATSKI APSURDI

Premjestila kontejner i dobila kaznu od 2.150 kuna

Bionic
Reading

Zlata Šunjić iz općine Marina mora platiti novčanu kaznu od 2.150 kuna jer pomaknula kontejner za otpad koji je bez njezine suglasnosti postavljen uz njezin suhozid

'Već duže vrijeme uz naš suhozid, bez moje suglasnosti, postavljeni su kontejneri, prostor oko njih se pretvorio u pravi deponij krupnog otpada, koji, naravno, završava i s moje strane zida. Svako malo odvozim stare gume, izlizane kauče, odbačene hladnjake', kazala je Šunjić za slobodnu Dalmaciju. Prema Odluci o komunalnom redu Općine Marina, 'zabranjeno je premještati kontejnere za kućno smeće'. Kazna predviđena za onog tko to napravi je dvije tisuće kuna plus paušalni troškovi od 150 kuna.

Za onog tko odbije platiti kaznu, naplata se vrši prisilno. Šunjić kaže da je na slučaj upozorila člana Mjesnog odbora Rastovac Božu Ugrinu, pozvala u pomoć komunalnog redara Borisa Božana, no svi su se oglušili.

'Odgurala sam kontejner u samo selo, u centar, i tamo ga ostavila. Odjednom je komunalni redar bio ponukan reagirati i poslao mi 'čestitku' na iznos od 2.150 kuna, i ne samo meni, već i mojoj sestri koja s time nije imala baš nikakve veze', ogorčena je Zlata.

Pisala je baš svima ukazujući na svoj problem, Ministarstvu zaštite okoliša, Općini Marina, Mjesnom odboru nebrojeno puta, na kraju se i policiji obratila za pomoć.

'Ma, one su uzele pravdu u svoje ruke', kazao je komunalni redar Boris Božan. Razmještaj kontejnera u nadležnosti je Mjesnog odbora i Općine, gospođa je u prekršaju, a kontejner je izvan njezina suhozida, uz Županijsku cestu broj 6130, na javnoj površini.