ISKRENO SUOSJEĆANJE

Premijer Plenković i predsjednica Grabar Kitarović uputili izraze sućuti švedskom premijeru i kralju

07.04.2017 u 18:39

Bionic
Reading

Povodom terorističkog napada z Stockholmu u kojem je ubijeno najmanje troje ljudi, premijer Andrej Plenković uputio je u petak u ime hrvatske vlade i svoje osobno izraze sućuti švedskom premijeru Stefanu Löfvenu. Sućut švedskom kralju Karlu XVI Gustavu izrazila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

'Poštovani predsjedniče vlade, dragi Stefane, s tugom sam primio vijest o napadu u središtu Stockholma, koji je nažalost odnio ljudske živote. U ovim tužnim i teškim trenucima za švedski narod, molim Vas primite izraze najdublje sućuti i iskrenog suosjećanja, u ime vlade Republike Hrvatske i moje osobno. Naše su misli i molitve uz vas, švedski narod i obitelji stradalih', stoji u poruci sućuti hrvatskog premijera.

'Duboko me potresla vijest o okrutnom terorističkom napadu koji se dogodio u Stockholmu te o tragičnom gubitku nevinih života. Molim Vas primite, u ime građana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze duboke i iskrene sućuti', stoji u poruci sućuti predsjednice Grabar-Kitarović švedskom kralju Karlu XVI Gustavu.

'Osjećamo duboku solidarnost sa švedskim narodom koji se suočava s prijetnjom terorizma. U ovim teškim trenucima izražavamo iskrenu sućut obiteljima stradalih i svim građanima Vaše zemlje te želimo brz oporavak ozlijeđenima. Ostajemo odlučni i ujedinjeni u zajedničkoj borbi protiv terorizma', dodaje se u poruci.

Troje ljudi ubijeno je a osmero je ranjeno kada se u petak kamion zaletio u robnu kuću u središtu Stockholma, a za napad za koji je premijer rekao da sliči terorističkom još nitko nije preuzeo odgovornost.

Šire središte Stockholma je blokirano, a u tijeku je intenzivna potraga za počiniteljima napada.